Ах, тази настинка!

Настинката е най-често срещаното инфекциозно заболяване при хората.

По едно или друго време на годината всеки може да се разболее. Дихателните ни пътища са входна врата за много патогени,  затова много често именно те – носът, трахеята, бронхите и белите дробове страдат от последствията на инфекцията. Понякога всичко необходимо е почивка в леглото и тинктура „Топола пъпки“.

Основен метод за предотвратяване на заразяването е миенето на ръцете, което предотвратява предаването на болестта от човек на човек. 

Типични симптоми са болки в гърлото, хрема, кихане и кашляне, понякога придружени от болки в мускулите, обща умора, неразположение, главоболие и загуба на апетит. Ако се появят такива симптоми, не се колебайте, а веднага започнете прием на тинктурата „Топола пъпки” по указаната схема – 3 капки на 10 кг. телесно тегло, 3-4 пъти на ден на гладно.

 Гаргарата е стар и доказан метод да овлажните гърлото си и да му дадете поне малко почивка. При болки в гърлото, правете гъргара с тинктурата,  а при запушен нос може да капвате от нея в съотношение 1/1.

За засилване на имунната система пийте поне един път на ден тинктура „Златен корен”.

Ако вдигнете висока температура, си направете чай от Водна леща или пийте ударна доза от тинктурата.

Забележка: при малки деца заменете „Златен корен” с „Клеева тинктура”!

Независимо дали ви се вярва или не, много от симптомите, които съпровождат началото нанастинката и грипа , а и цялото протичане на болестта, са част от процеса на оздравяване – показател, че имунната система се бори. Така например, повишената температура доказва, че тялото ви е взело мерки да унищожи по-бързо вирусите – това става по-лесно в среда с по-висока температура. Освен това по-високата температура на организма повишава циркулацията в кръвта на протеините, които по този начин убиват вредните микроорганизми по-бързо и по-ефективно.
Затова,  ако имате леко повишена температура – до 37,5-38 градуса  в продължение на 1-2 дни, това по-скоро означава, че тялото се бори.
С невероятните си качества, тинктурата от „Водна леща” ще помогне на вашето тяло да се справи с възникналата ситуация бързо и с лекота.
Кашлицата е друг симптом, който може да бъде полезен – тя почиства дихателните пътища от секретите, които задържат болестотворните организми и затрудняват дишането, a  изтичащият от носа секрет също допринася за изхвърлянето на вредните бактерии и вируси. Издухвайте носа си често, но по правилния начин. Редовното освобождаване на ноздрите от слузта е важно, защото по този начин тя не се връща обратно в главата. Издухвайте последователно всяка ноздра, като се стараете при това да не предизвиквате напрежение и болка в ушите. След почистване на носа, може да си направите инхалация с „Топола пъпки” – капнете 3 капки от течността и 3 капки вода върху рехаво тампонче памук и си го сложете във всяка ноздра, така, че да можете да дишате през него. И така поне 15-20 мин. Също така за мазане в и около нослето, може да ползвате мехлем„Животворен”.
Поемайте повече течности, за да намалите и съкратите периода на хрематаВодата  предпазва организма от обезводняване и поддържат повишена влажност в гърлото.


Ето част от интервюто на Косьо Любенов пред Яна Бояджиева в БЛИЦ ТВ:

Яна Бояджиева: – „Вие споменахте уникалното действие на една или две от тези билки, забравени с годините, кажете кои са те и защо хората трябва да повярват на тяхното  действие?”

К. Любенов: – ”Една от тези билки е пъпката на топола. Самият билков лечител, пък и тези, които лекува, остават изумени от въздействието на тази билка при широк спектър от заболявания. Понякога дори еднократно впръскване отпушва носа при ринит и синузит. Самата пъпка е като майка с плода в утробата си, а билкарят я оприличава с богинята на плодородието. Описана е в нашата фитотерапия, но е позабравена и почти неизползвана. Тя дава чудесни резултати при подагра, ревматизъм, артрит, невралгични болки, напикаване, цистит, бъбречни възпаления, с гноен пиелонефрит, както и при ринит, синузит, бронхит с жилави и гнойни храчки, язви в белия дроб, пясък в бъбреците, хемороиди, изгаряния и незарастващи рани, гангрени и др. В екип доц. Германов от Тракийския университет и Евгени Попов – магистър по екология, изследват нейните свойства и достигат до същите резултати, до които е стигнала и българската фитотерапия.”

Бъдете здрави и щастливи!

Тази статия има информативен характер и не може да замести консултацията с професионалист.